Brente minner..

Takker for alle tilbakemeldinger og delinger. Dere er gode.

Idag har vært en skikkelig delt dag. Vi har et rom i huset vi kaller for bula og da skjønner dere vel hvordan det har sett ut der. Fullstendig kaos. Nå er alt gått igjennom og masse er kastet. Men noe av det som måtte gås igjennom var tungt. Bilder… Hva gjør man med de liksom… Joda, det skal jeg fortelle dere. Noen kastet jeg, noen inn i album og noen ble brent. Brent, lurer du på? Jupp, det har du rett i var rart, men skikkelig godt og ikke minst viktig. Det poppet plutselig opp bilder av denne “familievennen” som absolutt ikke var en venn av meg. De bildene jeg fant var fra jula for mange mange år siden. Alle følelsene kom opp igjen. Det var altså så fælt å sitte ved bordet med han. Feire jul med en som har voldtatt deg gang på gang. Sykt å tenke på nå. Hadde jeg bare sagt ifra til noen. Tenk at jeg ikke gjorde det!! Jeg vet at det å føle seg lite verdt er ødeleggende. For min del var det ikke bare de som misbrukte meg som ødela meg, men  så mange som ikke så meg. Så mange som må ha sett endringen i meg. Så mange som ikke så den stille jenta som var så redd. Jeg skulle ønsker jeg hadde en meg i livet mitt når jeg var mindre. Min mann synger så fint “Du gir til andre det du aldri fikk.”

Jeg skal stole på folk igjen.

Andre tanker som og da kommer opp er “Tenk om han har gjort dette mot andre?”. Det er ikke noe god tanke, men jeg visste ikke hva jeg kunne gjøre. Han truet med så utrolig mange ting. Han hadde full kontroll over meg. Han fikk meg til å ikke stole på noen. Dette sliter jeg fortsatt med. Tenke seg til at de føle menneskene man møter har makt over en selv etter at de er borte. Her har jeg en jobb å gjøre.

De som fortjener energien min er de som burde få den. Så de bildene jeg har igjen er nydelige mennesker. Masse bilder av barna og de i familien som jeg har gode minner med. Så jeg fant ut at rett ut å ake. Mann og to barn med aking kan ikke bli feil og det ble det ikke heller. avsluttet med kakao med krem og marshmallows. Nam sier jeg bare.

Ble et kort innlegg, for er litt sliten rett og slett. Slike delte dager er litt vanskelige. JEg skal feire 18årsdagen til min vakre og meg videre med taco og muligens litt eplekake og is.

 

Fra 6 til 4 er ikke bare bare……

Dere er supre. Takk for at akkurat du er du.

Igår  var en rar dag for meg. Storegutt kom hjem for å gjøre en cateringjobb på min jobb. Jeg hentet han 0106 og han reiste idag 0836. Kul fyr det der og så mye skryt for igår. Det er nydelig å høre. Men altså, vi holdt på masse igår med mat og så kom alle de andre hjem og da ble alt vanskelig for meg. Smakte rimelig på disse vonde følelsene om at vi ikke er alle. Jeg fungerer så mye bedre med alle rundt meg. Så deilig å sitte alle sammen på stua littegrann igår. Kanskje ikke rart at jula er så viktig for meg? Det jeg uansett synes var så rart igår var at jeg skikkelig sleit med å nyte det å ha alle hjemme og believe you me, jeg prøvde. Desto mer jeg kjempet imot de vonde tankene og følelsene, desto verre ble de. Til slutt kom tankene om at om litt over en måned er det kun 2 barn igjen hjemme. Og nei, jeg mener ikke at de er kun, men det er rart å gå fra 6 til 4 i en husstand. Fotballgutten skal jo i militæret i januar, langt nord og jeg vet ikke når jeg får se han igjen. Dette blir bare fælt for meg, for ungene har det topp og gleder seg til livet videre og mannen takler dette veldig fint. Og der slo tanken meg, om 1,5 år er Frøken Fryd på ungdomsskolen og Moroklumpen på videregående. Det er helt vilt. Jeg skjelver mens jeg skriver nå og tårene renner. Nei, må skrive om noe annet.

Planene om å begrense meg går litt i dass, men det kjenner jeg er litt greit allikevel. Det som går i dass er at det blir litt masse jeg driver med iløpet av dagen. Jeg må bare innse at jeg er i en øvingspeiode. Jeg skal bli bedre på å begrense meg, men det skjer ikke i en håndvending. De periodene jeg er klar over at øving er det jeg driver med er alt litt lettere. Så må øve på å takle at barna forsvinner ut en etter en. Må øve på å ikke gjøre alt på en dag. Må øve på å leve godt.

Så idag har jeg tatt oppvask, handlet til dyra, ryddet på bula (roterommet), trent i 1 time og vært på lunsjdate. Skal snart starte med middag og skal på kurs i kveld. Det kan faktisk da hende at jeg klarer å begrense meg litt idag. Slettes ikke verst. Heller ikke ille med 4dager med trening denne uka. Litt imponert sjøl, jeg. Kjente ikke Sola i meg sjøl da jeg startet å skrive til dere, men nå kjenner jeg den kommer. Takk fine folk.

Lag deg en god dag.

Idag har jeg jobbet for å lage meg en god dag. tror jeg klarer det store deler av dagen.