Fornøyd Frøken

Takk for at dere leser og deler.

Jeg skrev her Jeg er et råskinn! og det kunne jeg skrevet igår også! Jammen kom jeg meg ned på Eventyrøy og jogget på bane. Altså dere, jeg jogget nå 3km på 22 minutter og 30 sekunder. Var meget fornøyd med meg selv. Kanskje jeg en dag klarer 5km under 45. Det har liksom vært målet siden starten av min jogging. Dette er en som startet å touche innom jogging ifjor. Etter jogging var det Frisklivstrening og igår med Tabata. Hutte tu så tungt, men kom meg da igjennom tilsammen 1time og 45minutter trening igår. Idag er jeg litt støl etter styrke, MEN kjenner meg bedre enn noen gang i beina. Kunne såvidt gå tirsdag og onsdag. Så jeg er bestemt. Min fibro har det bedre med trening, men det er et mareritt i begynnelsen. Mine muskler MÅ være sterke for at kroppen min skal slippe med minst mulig smerter.

Som dere ser tok jeg flere gode valg for meg selv igår, blandt annet litt hudpleie. Det var altså så digg.

Så har jo denne akkurat, for litt over ti år siden, bikka 31 og nå har behovet for briller meldt seg. Tok test forrige uke og igår var brillene ferdige. Dette blir et nytt liv. Gikk opp for meg at jeg som har hatt så mye migrene og skallebank i sommer, kanskje har litt skyld i det selv. For dette var noe annet. Takk Vest-Telemark synssenter, dere er supre og jeg er altså så fornøyd.

Lag deg en god dag.

 

PS: som vanlig vet jeg ikke hvor helgen tar meg, så aner ikke om dere hører fra meg. Men les dere gjerne opp på gamle innlegg.

 

Jeg er et råskinn!

Altså 42.plass kom  Stolt som fy! på. Det er kult det!!!!

Idag startet dagen skikkelig dritt. Jeg tastet feil PIN på telefonen i ørska og låste den. Kom ikke i kontakt med kundeservice før etter ca 40 minutter og var ikke verdens hyggeligste mamma eller kjæreste. Men, matpakker ble smurt og vi fikk sagt vi elsker hverandre. Så disse rutinene hjelper meg når jeg raser sammen. Veit jo aldri når det skjer.

Så var jeg tom for kaffe, men Frøken Fryd handlet før skolen. Tenk å ha butikk 1minutt unna. Og det er verdens beste Joker.

Fikk til slutt koden og telefonen opp og gå. Da var jeg altså så sulten. Men lagde meg knekkebrød med leverpostei og grønnsaker. Så ble det litt serie og plutselig kom treningslysten over meg. tenkte en bakkeøkt, men det var litt varmt og jeg tok meg ut igår. Ble derfor mølle og planke. Altså, jeg satt rekord på 3km med 26minutter og endelig over 1minutt igjen på planken. Hva skjer liksom? Jeg skal smi mens jernet er varmt.

Imorra er det innveiing igjen etter noen måneder med ferie. Det blir nok ikke veldig gøy, men er ikke opptatt av denne vekta. Kun opptatt av å gjøre alt for å holde meg depresjonsfri lengst mulig, med så lite angst som mulig. At trening funker vet jeg jo fra før av. Fryktelig rart at man glemmer det i depresjonsrunder.

Følger en slik influencer eller påvirker på snap. Belinda Jakobsen. Hun inspirerer meg. Min eldste sønn trener til halvmaraton. Han inspirerer meg. Min mann er på fotballtrening flere ganger i uka. Han inspirerer meg. Sprettballen trener 5 dager i uka. Han inspirerer meg. Nest eldste sønnen tar seg helt ut i militæret. Han inspirerer meg. Frøken Fryd skater. Hun inspirerer meg.

Disse inspirerer meg med treningen, pluss så mange flere. Takk alle sammen.

Så tenker jeg at bloggen vil endre seg litt. Eller, kanskje ikke så mye? Jeg kommer til å skrive om dagen idag og fremtiden. Det er de jeg kan gjøre noe med. Når fortiden innhenter meg, kommer jeg til å skrive om det, for da er det det jeg trenger, men håper ikke det blir for ofte. Har tenkt tanken på å åpne meg enda mer, men er nå litt usikker om det trigger eller ikke, så venter til jeg er mer stabil.

Endringen og stabiliteten kommer forhåpentlig med mer trening og gode valg. Der denne skal jobbe med å ta gode valg for meg selv. Og som den smarte Belinda sa: Bli en like god venn med meg selv som jeg er med andre.

Lag deg en god dag.

Denne dama er jammen et råskinn!

Stolt som fy!

Dere klarte det igjen  Rutiner ass havnet inn på topplista.Jeg blir så glad 🙂

Denne helgen hadde min mann to spillejobber. Og det var så utrolig hyggelig begge kveldene. Min outfit for kveldene var fra butikken jeg jobber. Tror jeg aldri har følt meg så flott før. Tenk å få jobbe med å selge så fine ting!

I feel good! Alt jeg har på er fra Tveitan AS.

Men skriver jeg er stolt som fy og det er jeg. Idag bestemte jeg meg for å kle på meg treningsklær selvom formen var elendig og kroppen vond. Dette er jo ikke rart etter en helg hvor jeg var sosial to dager. Så hadde eldste sønnen vært ute og løpt… Hmm, tenkte jeg. Så spente jeg på meg joggeskoene og tenkte jeg skulle gogge 5 km, runden min, men denna jogget 5km!!! Det gikk ikke fort, men jeg gikk ikke et eneste skritt! Kom meg jo så i form at jeg jogget 1mil ifjor, men med depresjonsrunder og nytt overtråkk, var jeg sikker på at jeg startet nesten på nytt. Tydeligvis ikke.  Det var så tungt kilometer nummer 2 og 4 at jeg skjønner ikke at jeg kom meg igjennom. Tida ble 49 minutter, så tempoet var i snitt ca 6,1 km/t. Her er det mange forbedringspotensialer. Mitt mål er bare å bli en jogger. Jeg klarte idag å bevege meg uten lyd på øret, hadde fokus på meg og mitt og naturen. Endelig kom jeg over tidenes største dørstokk. Nå er jeg igang med å ta gode valg for meg selv. Og formen? MYE bedre.

Lag deg en god dag.

PS: Ta et godt valg for deg selv idag.

Rutiner ass….

Mitt siste innlegg Etterpå.. havnet også inn på topplisten. Jeg er så takknemlig. Det er flere og flere som deler.

Da er første uke med hverdag over. Jeg har elsket hele uka. Tenkte å gå igjennom rutinene mine denne uka, så jeg har noe å se tilbake på om jeg detter ut av rutiner igjen.

Min start på dagen er antagelig verdens beste. Min vakre mann stryker meg på leggen og sier “God morgen, min kjære.” Det er litt magisk måte å våkne på. Idag var jeg stuptrøtt, våknet rett før han kom inn og tenkte idag må jeg bare sove. Han stryker meg på leggen og jeg var klar for dagen.

Da fortsetter jeg med å sette på kaffe til meg selv, noen kvelder er jeg flink og gjør klart så det bare er å trykke på knappen. Så er det en utrolig hyggelig greie jeg digger å gjøre. Det er matpakker til mann og to barn, igår også til meg selv. I den ligger det litt forskjellig, men alltid en lapp med en hilsen. På denne hilsenen står det alltid “Lag deg en god dag. Jeg elsker deg.” Og ja, jeg vet de klarer det selv, men jeg har tid til å gi de litt bedre tid på starten av dagen og de er så takknemlige og ikke minst jeg koser meg med det. Bonus er at det er mye billigere enn tilsvarende lunsj ute.

Dagen videre er litt ulik. Klart denne uka å gjøre en ting for meg selv. Idag er det egenpleie på tapetet, onsdag var det lesing før jobb og igår var det strikking.

Denne uka var det jobb på kafeen på onsdag og butikken på torsdag. Jeg elsker jobbene mine, kollegene mine og kundene. Takk alle sammen.

Onsdag lagde jeg middagen klar før jobb og lagde nok så vi spiste det samme igår. Dette sparte meg for masse stress og tanker som spinner om hva vi skal spise.

Søndag lagde jeg matplan for uka etter å ha sett hva vi har og tilbud for uka. Mandag handlet jeg inn en del og idag skal resten handles . Da handler jeg alt til resten av uka og litt inn i neste uke.

Det er så deilig å kjenne kontrollen jeg har hatt denne uka. Helgen fylles med mannen sone to spillejobber og søndag er det kalvestek på tapetet. Gleder meg til å lage mat halve dagen da.

Lag deg en god dag.

PS: del gjerne, for i helgen tror jeg ikke jeg kommer til å rekke å skrive.

Rutiner er gull.

Etterpå..

Så klarte dere igjen å få meg inn på topplista.  Hverdagene altså…. Er rett og slett ydmyk og takknemlig.

Så kom siste dagen i ferien. Været er elendig, huet er tungt og våknet egentlig kun med en gigantisk klump i magen og høye skuldre og dritthumør Det var tydeligvis varmt idag natt for vakna til at to stykker sov i sofaen. Jeg satt meg bare ut i øspøs regn og torden og leste. Merket humøret kom sakte men sikkert.

Så fant jeg ut at idag gidder jeg ikke styre masse i huset. Men måtte jo gjøre noe, så dermed satte jeg igang med bordkort til konfirmasjonen til Sprettballen vår. Det som er gjort er gjort. Det som skjer skjer. Fikk til og med forberedt snacks til matboksene som lages fra og med imorra. Gleder meg.

Jeg har en venn som er utrolig god på dette med å se fremover. Det som har skjedd har jo skjedd. Men hva kommer etterpå? Det vet vi ikke, men… For meg har jeg nå skjønt at jeg kan gjøre fremtiden litt lettere med å forberede meg. Det jeg kan vite på forhånd er topp. Så er det litt mindre som kommer overraskende og fører til mye mindre usikkerhet. Dermed blir det også færre triggere.

Det som har vært får jeg ikke gjort noe med, men… Det er ikke greit mye av det som har skjedd, men…. Jeg kan jo prøve å lukke dørene til fortiden så ofte som mulig og nyte nuet og drømme om fremtiden. Jeg vet at konfirmasjonen blir mer avslappet med alt jeg har gjort i forkant og jaggu er jeg i gang. Mannen og sprettballen har gjort masse allerede. Jeg er heldig.

Nå er det en time veranda med ny bok. Etterpå blir det pasta med salat. Etterpå er det fotballtrening for mannen. Da skal jeg lage 10 bordkort til og spille med kidsa.

Det jeg sier til dere hver dag glemte jeg i dag tidlig, men lager det nå.

Lag deg en god dag.

Jeg lager meg en god dag

Hverdagene altså….

Jaggu kom Verdiløs…  inn på topplista også. Det er faktisk helt utrolig. Takk. Trenger alle lesere og delinger jeg kan få. Vil jo nå ut til flest mulig.

I natt var enda en natt jeg ikke klarte å sove. Det er utrolig slitsomt når alle tanker kastes på en om natta. Jeg har virkelig prøvd alle tipsene jeg fikk på et søvnkurs jeg var på for å sovne. Men denne gangen får jeg det ikke helt til. I alle år har søvn vært vanskelig i perioder. Gått med type et par timer søvn i månedsvis tidligere, så det er ingen krise her ennå. Jeg klarer å snu det og blir mye lettere når hverdagen er tilbake.

Hverdagen ja, det er sikkert ikke lov å si i en ferie , men jeg gleder meg faktisk til hverdagen igjen. Jeg elsker ferie, altså. Elsker den ekstra tiden med barna og mannen. Allikevel merker jeg at etter jeg ble syk blir jeg utrolig sliten og nesten litt apatisk på slutten. Selv det å velge middag blir et ork. Kunne vært flinkere å planlegge middager selvfølgelig, men det tar bort mulighetene til å være impulsive. Merker også at jeg er så ekstremt opptatt av at alle skal ha det bra og ha noe å gjøre. Tidvis foreslår jeg masse ting som jeg egentlig ikke orker eller vil bare for at alle skal ha det bra. Og her er poenget tror jeg. Jeg har det ikke bra akkurat nå. Akkurat nå er det skikkelig tøft.

Jeg vet ikke helt hvorfor det er tøft. Det kan hende jeg har gjort for mye og rett og slett trenger litt ro. Jeg vet jeg trenger rutiner for å få det best mulig. Egentlig det som er rart for rutiner hadde vi ikke før. All usikkerhet i livet trigger meg en del og derfor har jeg bevisst øvd på å ikke planlegge i sommer. Det er nok derfor denne lille runden med elendig søvn kommer.

Imorra er en ny dag og en ny uke. Så da tenker jeg at en liten plan neste uke er på sin plass. Mandag og fredag blir det i hvert fall trening. I kveld skal middagene settes opp. Onsdag er det skolestart og det er vi klare til, bare litt hår som må farges. Jobb onsdag og torsdag. Sesongstart på fotball torsdag. Til helgen har min mann to spillejobber som mor skal være med på. Det blir en bra uke det der. Ser nå at det er jammen ikke ferie i hverdagen.

Idag er det biff til middag og om været holder seg blir det nok litt bading, tror jeg.

Lag deg en god dag.

Verdiløs…

Jaggu klarte dere å få  Ferie….  inn på topplista også. Takk! Jeg setter pris på hver og en av dere som leser og deler.

Som dere vet går jeg til psykolog og var der idag. Fokuset i timen var å finne min egenverdi. Finne ut hvorfor jeg er verdifull for meg selv. Finne ut hvilke verdier jeg mener jeg innehar. Det å forklare hvorfor andre er verdifulle for meg er ikke vanskelig. Det å skjønne hva andre ser i meg ikke så lett. Det å se meg selv i et godt lys er heller vanskelig.

Tanken med å føle meg verdiløs er vond. Den kommer dessverre ganske ofte. Det skal lite til for å trigge den tanken. Mye av dette stammer nok fra barndommen. Ingenting var bra nok. Jeg ble ikke tatt vare på og ble dermed også utnyttet på verst tenkelige måter av diverse kjipe folk. Dette har jeg tatt med meg. Når store ting skjer i livet nå setter dette igang en indre kamp. For jeg er verdt noe. Jeg skal øve meg på å si dette til meg selv.

De som har gjort meg vondt fortjener ikke mer av meg nå. De tok seg for, men nå er det min tid. Jeg øver på å leve. Jeg skal nå øve på å være snill med meg selv. Så idag har jeg rydda litt i huet, vært på lunsjdate med min mann, trent, dusja og nå er det veranda i noen timer. Dette gjør meg godt og jeg trenger mer av det som gjør meg godt. Så idag blir det en lett middag før treningskamp for min min mann.

Nå skal jeg nyte boka, været, livet og meg selv. Kanskje jeg finner ut en ting eller to om meg selv også.

Lag deg en god dag.

Ferie….

Hei alle dere fine lesere. Det forrige innlegget Tankekjør og alenetid traff visst noe hos en del av dere for jeg hoppet  oppover på topplista. Så takknemlig for alle dere som leser og deler. Fortsett gjerne med dette. Det å skrive hjelper meg veldig, men innrømmer lett at det at noen leser det jeg skriver det hjelper veldig det også.

Så idag er det altså snakk om ferie ser jeg på overskrifta. Mannen og min sin ferie er over. Jeg har tenkt mye på ordet ferie i ferien. Høres vel rart ut, men det er ingen selvfølge å ha ferie. Jeg har ikke hatt ferie på mange år. Har vel ærlig savnet det litt veldig. Det å ha tid å hente seg inn på, for det er det ferie er.

Jeg elsker mine barn. Det er jeg rimelig sikker på at det ikke er noen tvil om. Når de har hatt ferie, mens jeg var ufør uten jobb, har jeg blitt sjukere. Ikke på grunn av dem i det hele tatt, kun av meg selv. For da slår turbogiret inn. Vi skal gjøre alt og sier de nei har jeg havnet inn i et tankekjør om hvorfor de ikke vil være med. Ingenting er bra nok. Det har vært mat fra bunn av, om ikke har jeg vært en dårlig mor. Selvom vi ikke har reist mye har jeg altså vært en ekstrem aktivatør, når slutten av ferien da kom hadde de en utslitt mamma som var sjuk på toppen. Dette skjer jo fordi jeg vil skape en minnerik barndom for dem.

Denne ferien ble så anderledes. Første uke jobbet vi med bakveggen på huset alle sammen. Jeg ble med frem til et nytt overtråkk og tok da heller ting inni huset. Uke 2 ble fylt med en tur til Gøteborg med hotellopphold og masse familietid. Så var det hjem til countryfestival. Uke 3 ble fylt av maks avslapping og litt shopping på meg og Frøken Fryd. Jeg er rett og slett stolt over at vi har klart å slappe av. I tillegg vet jeg at vi har skapt minner.

Den Lisebergturen kommer vi aldri til å glemme. Det var lite kø i attraksjonene, enorm kø på restaurantene og massivt regnvær. Og vi? Vi hadde det knall!

Tror mye av grunnen til at jeg klarte å roe ned i ferien, er at jeg var helt utslitt fysisk og mentalt før ferien. Nå igår var jeg tilbake på jobb og det var rett og slett fantastisk. Så godt å se kolleger og ikke minst kundene igjen. Har nok ikke savnet jobben i ferien, men så glad for å være tilbake. Igår fikk jeg i tillegg en ny kunde som sa at hun hadde  sitti med sin søster og diskutert meg og kakene. Jeg ble jo litt nysgjerrig. De hadde blitt enige om at kakene var nydelige og hjemmelagde. Det er de. Tror vi har Norges beste kaker. Så over til meg. De mente jeg var skapt for jobben min. Aldri før hadde de sett en som behandlet folk på den måten jeg gjorde. Jeg behandlet alle likt. Fikk alle til å smile. I tillegg var jeg tydelig så stolt av jobben, plassen og ikke minst kakene. Jeg endret dagen til mennesker i følge denne vakre damen. Kunne ikke annet enn å takke. Jeg er utrolig stolt av jobben min og det vi har skapt der.

Og derfor er jeg nå glad ferien er over. Idag skal vi allikevel på en liten kosetur jeg og de to minste. Bare titte litt, handle litt og på kafe. Nyte fridagene er lett.

Så idag gjør jeg selv helt bevisst det jeg ber dere om.

Lag deg en god dag.

Jeg har hatt ferie 🙂

Tankekjør og alenetid.

Dere altså, holder meg på topplista. Det er faktisk litt stas, oki veldig.

Så er siste dag i ferien her og det kjennes helt greit ut det. Det å endelig ha ferie er jo rått i seg selv og for en ferie. Gleder meg skikkelig til jobbene denne uka, skal innom alle tre. Det som er veldig kjipt er at da er permen til nest eldste også ferdig, men ikke lenge til han kommer hjem en tur igjen. Så det skal nok gå bra, men jeg er på mitt beste når alle er her. Trenger så intenst mine rundt meg, helst hele tiden.

Så til dagens tema, som henger seg på dette å øve på å leve. Jeg trenger mine rundt meg for å føle meg bra. Det å gjøre ting sammen er mitt behov. Jeg bor med en gjeng som har behov for noe alenetid og det er det jeg øver på å få behov for og. Det at de trenger alenetid betyr jo selvfølgelig ikke at de ikke vil være med meg. Mitt tankekjør i tøffe perioder er helt sinnsykt.

Tankekjøret er ikke selvskapt. Det er skapt av mennesker og traumer fra fortiden. Jeg jobber hardt for å bygge opp min indre vegg mellom fortid og nåtid. Med PTSDen skjer det at en lukt, lyd eller episode i nåtiden hiver meg inn i fortiden og setter igang et  voldsomt tankekjør og flashback. Det er som om det som har skjedd skjer på nytt. Heldigvis er verktøykassen større og jeg prøver alltid å hente meg tilbake til nåtiden. Mitt mantra er “Fire friske barn”. For jeg har en trygghet i nåtiden. Jeg er trygg i 2022. Min mann passer på meg. Jeg har fire friske og velfungerende barn. Jeg har jobber. Jeg har hus og bil og en ok økonomi.

Alt dette er selvskapt av min mann og meg. Vi har skapt en trygghet for oss selv og våre.

Måtte bare innom og skrive ned mine tanker. Nå er det litt alenetid med Trude Teige sin bok Pasienten. Anbefaler Kajsa-serien på det sterkeste. Hvem hadde trudd at denne ble en leser? Ikke jeg for noen måneder siden, men er nå blitt det.

Lag deg en god dag.

Ferien er over

Fotball!!!! Jeg takker for nå!!!

Havna faktisk inn på topplista med en gang…. Lurer på hvorfor… Jo jeg veit det. FOTBALL!!!!

Igår reiste vi til Eventyrøy i Seljord da jentene kom hjem fra NC og de fineste jentene.

ble overrasket. Sååååå gøy!!! Takk, dere flotte jenter og trenere. Det ble B-sluttspillfinale!!! DERE!!!!

Jeg hadde tenkt å legge ut et innlegg idag og det skulle handle om at jeg elsker fotball så mye og nå gir meg. Fotball var altså, det jeg skulle skrive om. Så mye fotball har gitt og kommer til å gi meg. Jeg har aldri spilt fotball. Var borti litt på løkka på Smestad… Blei kalt for HildaGunnGerd, for ingen visste hvem jeg var…. Trist, egentlig.

Jeg kom meg til Seljord og Flatdal, med han latterlig kjekke keeperen på alaget,Han lurte meg, trodde jeg. Noen pratet om Fladdal…. Jeg ante ikke hva de prata om, Selma??? Aldri hørt om den ormen før. Fotball?? Nei, det driter jeg i.

Det tok ikke lang tid før de kule gutta mine skulle sparke fotball… Trenere??? Nei det var det manko på. Så da sa jeg ja. Jeg ble FOTBALLTRENER. Sånn, nå kan du le. Dette var jeg i cirka 14 år!!! Så trengte de oppmann på alaget… Så ja, det var jeg i mange år. Og avslutter mitt frivillige fotballiv nå. Herfra og inn er jeg bare heiagjeng.

Jeg var altså,  trener i mange år for barnefotball og endte som lagleder, som det så fint heter nå, på A-laget. Nå gir jeg meg. Ga beskjed til trenerne her om dagen og nå er det offentlig.

Kjære SIL og FIL, jeg digger dere alle som en. Nå er min tid over. Stafettpinnen gis videre.

Før jeg sier takk og farvel, må jeg si takk Mister Øyvind Oland. Du offentliggjorde det idag, du og. For en mann du er!!! Og kjære Ida, for en dame du er. Endre og vakkerlille, dere heier på SIL alltid (om dere lurte og ja det er lov å heie på det ene laget i Manchester også)!!! TAKK!!!

Myrvangfamilien, orker egentlig ikke å skrive om dere, TAKK!!!

Kjære fineste familien min. Dere har sparket og sparker alle mann alle. TAKK!! Jeg elsker dere!

Så drømmer jeg om at alle dere som lurer på å være trenere, oppmenn, frivillige… bare si ja!!!! Jeg lover dere, det er verdt det.

 

Så hvorfor gir jeg meg??? Hvorfor gir Øyvind seg? Tror vi begge er enige om årsaken… Vi skal heie videre som bare det!!! Men nå er det familie som må få førstepri… Det handler ikke om fotballen, for den elsker vi. Det handler om at vi digger dere begge to. Takk for alt fotballen! Vi sees snart. Da har dere en heiagjeng med følelser på utsida av kroppen.

TAKK!

Lag deg en god dag.